bughi mambo rag

Paradox: homosexualitatea e o anomalie dar homosexualii sunt oameni normali

Posted on: 17 aprilie 2011

S-o luam asa:

A are astm
B are ochelari
C e daltonist
D are diabet
E are alergie la polen si par de pisica
F are fobie de inaltime
G e steril
H e homosexual

Toti acestia sunt oameni normali. Chiar daca fiecare are pe undeva o mica „anomalie”, ele nu ii scot din functiune, nu ii impiedica sa fie normali per ansamblu si sa fie membri utili ai societatii, ca sa zic asa.

Ori daca nu e o contradictie intre:

Ochelaristii sunt oameni normali.
si
Miopia si hipermetropia sunt anomalii (defectiuni ale ochilor).

nu este nici intre

Homosexualii (si lesbienele) sunt oameni normali.
si
Homosexualitatea este o anomalie (a instinctului de reproducere).

Pe scurt, desi in niciun caz nu agreez fanaticii aia furibunzi care sustin in acelasi timp ca homosexualitatea e o boala si ca e o alegere, fara sa isi dea seama ca se contrazic, cred ca realist vorbind e evident ca e o „anomalie” in sens de defectiune, la fel ca sterilitatea. Nu vad de ce ar fi mai stigmatizanta decat aceasta; pe de alta parte nu inteleg nici conceptul de „Gay Pride”, parade & stuff (cum ar suna „Impotence Pride” ? 🙂 ). Imo fiecare parte greseste, chiar daca fanaticii homofobi gresesc mai grav, mai urat.

12 răspunsuri to "Paradox: homosexualitatea e o anomalie dar homosexualii sunt oameni normali"

Nu cred ca e vorba de o anomalie, chiar si in sensul in care spui tu. Inseamna pur si simplu diferenta, minoritate, e la fel cu a fi roscat, blond, brunet sau cu pistrui.

@bughi: hm… interesant; este, intr-adevar, o anomalie? cred ca depinde foarte tare de tip – homosexualitatea „innascuta” vs cea la care se ajunge prin influente educationale, culturale etc…

Frumos si corect ai scris/spus/definit homosexualitatea. O preiau si o raspandesc si eu, poate asa se mai destupa o minte din Romania si va veni ziua in care macar „pe fata” nu mai vad/citesc atatea aberatii despre homosexuali precum
http://www.opiniatimisoarei.ro/socant-bebelus-promoveaza-homosexualitatea-plin-centrul-timisoarei-pe-panou-publicitar-s-a-iscat-adevarat-scandal/15/04/2011
http://www.opiniatimisoarei.ro/revolta-si-bucuresti-fata-de-reclama-cu-bebelusul-care-promoveaza-homosexualitatea-panou-fost-mazgalit-cu-vopsea-capitala-vezi-video/19/04/2011

Socant este ca dupa 20 ani am ramas in aceeasi cutie inchisa a mintii. Campania NU promoveaza homosexualitatea, ci atrage atentia asupra disciminarii. N-a inteles fotografia, nici n-a incercat sa caute pe Google. http://www.totalg.ro. Dar a „relatat” in 3 pag un subiect despre care nu stie nimic. Cat despre raspunsul autoritatilor..asa presa, asa conducere..pacat de orasul Timisoara, ca i se zice primul oras liber. Liber la frustrari si neprofi…

@bookaholic: bine ai venit ! Care dintre fetele de la bookaholic esti ?

Eu cred ca totusi, strict dpdv natural/biologic/evolutionist e o anomalie in sensul ca te cam scoate din jocul perpetuarii; de aceea e mai degraba ceva ca sterilitatea, decat ceva ca culoarea parului (sau chiar a pielii).

@capricornk13: nu prea cred ca influentele culturale joaca un rol asa de mare mare in zilele noastre, decat poate in sensul acceptarii ideii si coming out-ului; e drept ca a fost o vreme, in antichitatea greco-romana, cand majoritatea barbatilor erau bisexuali – atunci probabil cauzele erau influente educationale si culturale, pt ca homosexualitatea s-a raspandit la Roma in urma influentei Greciei.

@adriatika: merci pt apreciere. Sigur ca poti sa preiei si sa rapsandesti textul, daca mentionezi sursa (cu link).

Cat despre afisul cel controversat, imo n-a fost o idee buna – asa enervezi, nu schimbi mentalitatile. A nu se intelege ca ii aprob pe baietii cu sprayurile, care comit eterna eroare de logica e homofobilor, sustinand in acelasi timp ca homosexualitatea este o boala si ca este o alegere.

„majoritatea”, bughi? majoritatea barbatilor? pe ce te bazezi cand afirmi asa ceva?

en fin, vad ca ti-ai mai facut 3 alte bloguri. quite industrious one might say:)

Pe marturiile contemporane, dintre care cele mai relevante – dar nu singurele – sunt Banchetul lui Platon si Satyriconul lui Petronius (ciudata alaturare, stiu) dar si pe afirmatiile istoricilor din zilele noastre, vezi de pilda „Istoria vietii private” volumul I.

Care alte 3 ? mai numara o data !

nu, nu sunt ciudate.
nu stiu cartea: da un link te rog, amazon, ceva. ca sa zici „majoritatea” iti tre date, zic eu.

1. asta
2. ala cu recenzii
3. ala nou cu ebooks
4. ala vechi cu ebooks – ala e gatat?

„Istoria vietii private” o poti gasi usor, dar nu legal, asa ca mai bine consulta marturiile contemporane:


Symposium (Plato)

Satyricon (Petronius)

eventual vezi si

The Lives of the Twelve Caesars (Suetonius)

Despre bloguri cred ca te-ai lamurit intre timp ca sunt numai 3.

Ba da, este o anomalie în sensul exact al termenului, pentru că animalul om nu a fost conceput să fie homosexual. A, că sunt şi alte animale care pot fi homosexuale? Fireşte, dar există şi alte animale surde de-o ureche, alte animale daltoniste, alte animale cu colesterolul ridicat, alte animale cu bronşită şi care nu mor de la asta, etc. etc.

Nu e totuna cu a fi roşcat sau blond. Technically speaking, homosexualitatea continuă să rămână o boală după cum daltonismul este o boală.

Deschiderea mentală din ultimele decenii nu trebuie să ducă la evoluţia percepţiei pe lanţul «homosexualitatea e un păcat şi o crimă» –> «homosexualitatea e o boală gravă» –> «homosexualitatea e o anomalie măruntă» –> «homosexualitatea e ceva perfect normal» până la finalul «homosexualitatea sau bisexualitatea sunt obligatorii».

Afaik deschiderea mentală din ultimele decenii n-a urmat exact pasii astia ci a ars etapele si a sarit de la „homosexualitatea e o boală gravă / infractiune” la „homosexualitatea e ceva perfect normal”, sarind exact peste parerea realista „homosexualitatea e o anomalie minora”.

Câteva observaţii:

1) În unele cazuri orientarea homosexuală este aleasă de persoana în cauză, şi se ajunge la ea prin experimentare din curiozitate sau din sfidare faţă de familie sau societate.

2) Atunci când orientarea homosexuală nu este aleasă, ea este de întărită în mod voluntar prin consum de pornografie homosexuală sau heterosexuală cu concentrare asupra bărbaţilor, prin masturbare cu fantezii homosexuale, discuţii sau flirt cu persoane homosexuale şi relaţii homosexuale fizice. Apoi cei care îşi întăresc în mod voluntar orientarea homosexuală spun că s-au născut aşa şi nu se pot schimba. Argumentul este incorect, deoarece prin stilul de viaţă ales de ei în mod voit, şi-au întărit permanent atracţiile homosexuale. Ei nu pot să ştie cum ar fi fost dacă ar fi încercat în mod voit să-şi întărească atracţiile faţă de sexul opus.

3) Orientarea sexuală se modifică pe parcursul vieţii. „Că dorinţa şi comportamentul sexual sunt flexibile a fost demonstrat de Institutul Kinsey în 1970. El a raportat(9) că 81% dintre 684 de homosexuali şi 93% dintre 293 de lesbiene îşi schimbaseră sau modificaseră sentimentele sau comportamentele sexuale după vârsta de 12 ani. 58% dintre homosexuali şi 77% dintre lesbiene au raportat o a doua modificare a orientării sexuale; 31% dintre homosexuali şi 49% dintre lesbiene au raportat o a treia modificare; iar 13% dintre homosexuali şi 30% dintre lesbiene au raportat chiar o a patra modificare a orientării sexuale înaintea „stabilirii” în homosexualitatea adultă.” Sursa: Belt AP & Weinberg MS, Homosexualities: A Study of Diversity Among Men and Women. New York: Simon & Schuster, 1978./& Hammersmith SK, Sexual Preference: Statistical Appendix. Bloomington: Indiana University Press, 1981.

4) Dacă pentru unii homosexuali orientarea sexuală nu este o alegere, adoptarea stilului de viaţă homosexual este întotdeauna o alegere. La fel de bine ei ar putea alege să rămână virgini şi să trăiască în celibat toată viaţa.

That’s a smart answer to a dilcffuit question.

Lasă un comentariu

aprilie 2011
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930