bughi mambo rag

La 12 ani sub spectrul mortii

Posted on: 5 iulie 2010

Ziceam candva pe blogul lui Gramo ca lumea e (partial) naspa, nedreapta. Intre timp  lumea mi-a mai oferit dovezi acest sens, cea mai puternica si nemijlocita fiind asta:

Unei fetite de 12 ani pe care o cunosc, Lori (Tania Lorena Stamate), i s-a descoperit o tumoare maligna la creier. A fost operata prompt, tumoarea a fost extirpata atat cat s-a putut, dar fiind vorba de o tumoare din cele mai agresive, de gradul 4 (numita in limbaj stiintific gliom mixt sau nped)  se va reface inevitabil si, dupa spusele medicilor, fetita mai are cateva luni de trait sau chiar mai putin.

Ea, desigur, nu stie ce o asteapta; cum dupa operatie se simtea mai bine, probabil credea ca a scapat; nu stiu daca banuieste ceva. E o fetita neobisnuit de cuminte pentru generatia de azi, cumva matura, deloc impertinenta; avea rabdare cu verisoara ei de 5 ani, o fetita dulce dar cam rasfatata. Din cauza asta, cum era si inaltuta pentru varsta ei, eu o crezusem mai mare, de vreo 14 ani. Avea parul lung, prins in coada, dar probabil  a trebuit sa renunte de tot la el, cand cu operatia (eu n-am mai vazut-o de cand s-a imbolnavit).

Familia ei se zbate acum sa stranga fonduri sa o duca la o clinica din Turcia  unde o forma de radioterapie mai noua, mai eficienta (si mai putin neplacuta), numita cyberknife, nedisponibila inca in Romania, ar putea, spera, sa o salveze sau macar sa-i mareasca speranta de viata atat cat sa se numere in ani si nu in luni sau saptamani.

Pentru eventualitatea ca e cineva dispus sa o ajute, preiau informatiile de pe blogul lui Denisuca:

Fetiţa are nevoie de 15.000 de euro, iar problema este că ea trebuie să ajungă acolo în cel mai scurt timp.

Există un cont deschis la Unicredit Ţiriac Bank, pe numele mamei, State Teodora Zenovia. Numărul contului este: RO15BACX0000003467231000. Familia poate fi contactată la numărul de telefon: 0766-844.192, la mătuşa fetiţei, prof. Iorga.

(dar unele dintre informatiile de acolo nu mai sunt de actualitate, familia fetei a renuntat intre timp la clinica naturista din Belgrad)  

Stie cineva ceva de un alt tratament mai eficient contra tumorilor cerebrale de gradul IV ? (exclus cele pseudostiintifice gen bioenergie)

7 răspunsuri to "La 12 ani sub spectrul mortii"

da, lumea e nashpa 😦
nu stiu de alta metoda in afara de radioterapie, nu prea exista; stiu insa ca este esential sa fie facuta bine, foarte centrat pe tumoare, altfel efectele secundare sunt extrem de rele; centrele de excelenta in materie de care stiu eu sunt Tel Aviv si Paris, insa dac-au vorbit deja in Turcia, ar fi bine sa mearga acolo 😦

biata copila!
sper sa auzim cat de curand vesti bune despre ea…

este esential sa fie facuta bine, foarte centrat pe tumoare, altfel efectele secundare sunt extrem de rele

Da, de aceea vor sa apeleze la acel cyberknife si nu au facut radioterapia aici.

Stii ceva concret de acele centre de excelenta din Tel Aviv si Paris ?

Vestea buna e ca mare parte din suma s-a strans deja, mult nu mai lipseste, asa ca probabil fetita va ajunge curand in Turcia la tratament, sa speram ca in timp util.

Alte veste buna e ca fata (care desigur nu stie nimic) se simte inca surprinzator de bine pentru situatia ei, ceea ce inseamna ca tumoarea inca nu s-a refacut.

Multa sanatate ii doresc, am primit din partea ei o donatie pt. fetita mea si nu stiu cum sa-i multumim .Sa te faci mare si sanatoasa si mii de multumiri!

aceasta fetita era verisoara mea si imi pare ne spus de rau pentru ea.Dumnezeu sa o odihneasca in pace.(a decedat8.11.2011)

Imi pare foarte rau 😦

Nu mai am cuvinte…. chiar toti cei buni trebuie sa ne paraseasca? Condoleante si Dumnezeu sa o odihneasca :((

Lasă un comentariu

iulie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031