bughi mambo rag

Leapsa cu carti recomandate

Posted on: 12 septembrie 2009

Acum pot sa zic ca am intrat cu adevarat in marea familie a bloggerilor, ca am primit prima leapsa, de bun venit, de la dreamingjewel (leapsa terorista de la Ruki o luasem eu cu de la mine putere).  Deci:

1. Ce carte ai recomanda şi de ce unui dezamăgit în dragoste?

Luminita, mon amour” de Cezar Paul-Badescu. De ce: vedeti ce ziceam aici. Ceva n-am zis acolo: are mult umor – deci o fi numai buna ca terapie prin haz de necaz.

2. Ce carte ai recomanda iubitului/iubitei?

Cum nu am asa ceva, zic pas.

3. Ce carte ai recomanda şi de ce celui mai bun prieten?

I-as fi recomandat „Clopotul de sticla” de Sylvia Plath si v-o recomand tuturor. Te face sa intelegi, mai bine decat lucrarile de popularizare ale  unor specialisti, ce este depresia, cum se simte, cum se traieste – si asta e bine de stiut de catre toata lumea, ca nimeni sa nu se trezeasca in situatia aia total nepregatit.

4. Ce carte ai recomanda şi de ce unui copil de 10 ani?

Povestea fara sfarsit” de Michael Ende. Le-o recomand si adultilor care n-au citit-o inca. E o poveste minunata – dar cred ca merge numai la un copil care are deja gustul cititului si nu numara paginile.

5. Ce carte ai recomanda unui mare aventurier/călător şi de ce?

Memoriile lui Valeriu Anania aka IPS Bartolomeu, arhiepiscopul si mitropolitul Clujului, el insusi mare aventurier si calator. Cred ca o sa ma ocup intr-un post special de cartea asta.

6. Ce carte ai recomanda şi de ce unui duşman cunoscut?

Nu am dusmani in viata reala. Iar in blogosfera abia am intrat, dar am reusit sa am deja o mica ciocnire cu kriticon aka isuciu, asa ca, in lipsa de dusman adevarat, ii recomand lui „Imblinzirea divinei egrete” de Sergio Pitol, chiar daca eu n-am citit-o. De ce anume.

7. Ce carte ai recomanda şi de ce unei persoane care nu iubeşte lectura?

Aici cred ca cel mai potrivit raspuns e cel dat de dreamingjewel:  „Un roman care să abordeze un subiect pe care persoana respectivă îl iubeşte. „

8. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia cu nasul pe sus?

Nu stiu. Daca e fata, sa zicem „Emma” de Jane Austen:

Emma Woodhouse, handsome, clever, and rich, with a comfortable home and happy disposition, seemed to unite some of the best blessings of existence;

9. Ce carte ai recomanda şi de ce celui care apare primul pe lista ta de bloguri?

Dar eu nu am blogroll.

10. Ce carte ai recomanda unuia care crede că le-a văzut pe toate în viaţă?

Fenomenul Pitesti” de Virgil Ierunca. Ar constata imediat ca nu le-a vazut nici pe departe pe toate, din fericire pentru el.

Dau leapsa mai departe lui Cezar Paul-Badescu, ca tot l-am link-uit. Doar daca are timp si chef de ea, desigur. Si oricui o vrea.

Later Edit: lui Cezar i-am mai dat o leapsa acum o saptamana; n-as vrea sa-l stresez cu „obligatii” de-astea – poate alege sa raspunda la care dintre ele vrea sau la niciuna daca n-are chef. Iar ca sa nu se impotmoleasca leapsa, pentru orice eventualitate, le-o mai dau si lui Caligraf si boladenieve (care, daca prefera, poate recomanda filme in loc de carti  – sau si filme si carti) –  tot numai daca au timp si chef de ea.

4 răspunsuri to "Leapsa cu carti recomandate"

Da, bune recomandări, mai ales la întrebările 8 şi 10 (n-am citit încă „Fenomenul Piteşti” dar într-adevăr, o carte pe acest subiect ar trebui să fie o lecţie pentru oricine).

iaca pozna! chef am, timp sper sa reusesc sa-mi fac diseara:)

[…] 2009 de boladenieve78 am ramas cu leapsa-n cui. neonorata adicatelea. cu scuzele de rigoare la bughi mambo rag, sa […]

Merci, dar n-o sa preiau leapsa asta, am spus cite ceva despre cartile mele preferate cu ocazia altor doua-trei lepse pe care le-am primit, plus ca rare sint comentariile in care nu recomand carti, de obicei cam aceleasi : )

Lasă un comentariu

septembrie 2009
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930